Конференция на Световен форум за етика в бизнеса с Фондация Изкуството да живееш

oben

Всяка година Фондация Изкуството да живееш заедно със Световната асоциация за човешки ценности организира Световен форум за етика в бизнеса – The World Forum for Ethics in Business (WFEB). Световният форум за етика в бизнеса е регистрирана фондация в обществена полза („fondation d’utilite publique“ – N° 822.216.342) със седалище в Брюксел. Фондация Изкуството да живееш ще вземе участие в конференция на Световния форум за етика в бизнеса на 1 юли 2013г. в Женева, Швейцария на тема „Добро управление и прозрачност чрез споделени ценности“. На конференцията ще се разглеждат следните въпроси:

 • Какви са качествата на доброто ръководство?
 • Важната роля на прозрачността.
 • Бизнес и етика – съвместими и несъвместими ценности.
 • Лидерството в 21-ви век – Време е за промяна на парадигмата.
 • В зората на икономическа криза, глобализацията все още ли носи облаги на обществото като цяло? В следващата фаза на глобализацията, кой ще бъде победител и кой – губещ? Как може глобализацията да бъде благосъстоятелна по един по-справедлив начин?
 • Каква е ролята на глобалната организация по отношение на бедността, подобряване на образованието и здравните системи, както и при справяне с безработицата и опазване на екосистемите от деградация?
 • Кои практики допринасят за най-добро изпълнение и организация в работния процес?
 • Как могат организациите да осъществят етичен подход за трансформиране на обществеността и да допринесат за по-силно чувство на принадлежност към обществото на глобално ниво, като в същото време са полезни и постигат дългосрочни успехи?

yoga-and-office-2_0

Световният форум за етика в бизнеса е събрал както в състава си така и като участници в организираните активности, личности от различни обществени сфери – бизнес, медии, политика, академични среди и др. Със събитията на фондацията са свързани бивши и настоящи членове на Европейския парламент, президенти, министър-председатели, министри,  лидери на международни компании, ръководители и основатели на глобални неправителствени организации.

Някои от основните дейности на WFEB включват:

 • Редовно провеждане на Международния лидерски симпозиум за етика в бизнеса, както и други тематични публични форуми и конференции (от 2006 г. всяка година се провежда конференция в Европейския парламент, Брюксел. Досега 143-ма говорители и над 2000 участници от 50 страни са участвали в конференцията.
 • Да организира срещи, обучения и работилници, включително семинари за лидерство и официални дискусии, с благодарение на спонсори, като Световния младежки форум за млади лидери;
 • Да поема проекти, които насочват вниманието към критичната линия между бизнес и духовност или човешките ценности;
 • Да удостои с публично внимание и да награди отличаващи се личности и компании за техния пример за работа и служба в обществото;
 • Да набира средства и да изгражда ресурси за изпълнение мисията и целите на фондацията;
 • Да работи съвместно и да сътрудничи на Международната асоциация за човешки ценности, с цел реализация на общите цели и предмети.

* Основателят на Фондация Изкуството да живееш Шри Шри Рави Шанкар е един от основателите на Световния форум за етика в бизнеса.

Фондация Изкуството да живееш

http://www.artofliving.org/bg-bg

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Конференция на Световен форум за етика в бизнеса с Фондация Изкуството да живееш

 1. Световен форум за етика в бизнеса на 1 юли 2013 в Женева, Швейцария- това е прекрасно! Мога ли да участвам и колко ще струва?

 2. Pingback: Конференция на Световен форум за етика в бизнеса с Фондация Изкуството да живееш | ivankageorgieva

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s