Тонизиращият пролетен курс за деца ART Excel – преживявания от Изкуството да живееш

_l1_6355През пролетта на 2014 от 31.03 до 05.04 най-малките участници в курсовете на Фондация Изкуството да живееш прекараха един незабравим курс на Изкуството да живееш ART Excel. Програмата ART Excel (All Round Training in Excellence – Цялостно обучение в отличие) e изпълненa с много игри, забавления и мъдри знания за живота. ART Excel включва в програмата си цялостна система за персонализирано обучение на децатарелаксиращи процеси, дихателни техники, интерактивни процеси и други. За разлика от традиционната съвременна образователна система, която е ниско ефективна и не се съобразява с индивидуалната личност на детето, основателят на Изкуството да живееш – Шри Шри Рави Шанкар създава специални програми за деца, които подготвят децата за изпитанията в живота. Една от тях е ART Excel!

Ето какво споделиха малките участници в пролетния курс на Изкуството да живееш ART Excel:dsc_0556

В курса ART Excel си прекарахме страхотно! Играхме много интересни игри. Днес правихме пикник на закрито. Много ми хареса! Пеехме песни на най-стария език. Просто чудесно! Танцувахме на много хубава музика. Сана ни въртеше, купон. Научихме 5 златни ключа. Почувствах се много добре.

 

Ключове за успех
научихме ние
трябва да ги
научите и вие!
Защото те са
много интересни
и хубави, чудесни!
Аз се почувствах
много добре от
тези безценни ключове
дете!

Румяна, 8 год.

На курса ART Excel беше много хубаво. Сана ни научи на много интересни игри. Разказваше ни и истории с поуки. Ние участвахме в тях. Правихме и йога упражнения и медитирахме. Също и пяхме. Научихме песни на санскрит и 5 златни ключа. Беше много забавно и на мен много ми хареса!

Милена, 9 год.

На курса ART Excel беше много хубаво. И беше много приятно. Правихме упражнението ковашки мях, пеехме 3 пъти Ом и правихме радостното дишане и си почивахме.

Мартин Попов, 7 ½ год.

На курса ART Excel беше много хубаво. Сана ни научи на много интересни неща. Например, имаше много интересни игри. Също правихме упражнения по йога. Бях много щастлива.flower_ashram_bangalore

Мона-Никол, 7 год.

Пролетният курс на програмата ART Excel е само част от множеството подобни инициативи на Изкуството да живееш – като например, различните летни лагери, които ежегодно се провеждат. Курсът през пролетта на програмата ART Excel е също насочен специално към децата с огромна грижа и внимание. ART Excel изгражда у подрастващите основата на едни от най-фундаменталните ценности. Програмата ART Excel  прави децата по-осъзнати към нещата около тях.

От споделените впечатления на децата безспорно се забелязва как  ART Excel вдъхновява и зарежда с позитивизъм. Като едновременно с това  програмата ART Excel се отнася към най-малките като големи зрели хора, които могат да вземат важни решения и да променят сами съдбата си. В пролетния курс на програмата ART Excel  е заложен мотивът и желанието да  се внуши морална ценностна отговорност към подрастващите. Така те да искат  и да могат да помагат на своите близки и познати, да се развиват спокойно без стрес и потискане в своята социална среда.

Беше много забавно и хубаво да играя с деца, които не познавам. Имаше хипер яки игри. Беше ме малко срам първоначално. Но като опознах Сана и децата, ми беше много забавно. Ще помня този курс, на име ART Excel, завинаги! Защото е много хубав. Шри Шри Рави Шанкар сигурно е много добър.

Антония, 8 год.

На курса ART Excel беше много хубаво. Правихме медитация, играхме на много игри и се запознах с много приятели.

Александър, 10 год.желание

 

На курса ART Excel правихме йога, също игри.

Мартин Велев, 6 ½ год.

На курса ART Excel харесвам упражненията. Харесвам игрите. Харесвам децата. Чувствам се много добре.

Мартин Узунов, 6 ½ год.

На курса ART Excel беше много хубаво. Научихме много интересни неща и беше много забавно. Научихме 5 златни ключа, които да ни помагат в живота. Също научихме и два вида дишания и интересни игри. По време на курса се чувствах много спокойна и отпусната. Беше прекрасно изживяване.

Елена, 11 год.

В курса ARTExcel на мен ми хареса как играхме всякакви видове игри, йога упражнения, как се запознавахме, слушахме музика. И заради тези всички чудесни преживявания много ми хареса в този курс ART Excel. Аз винаги ще го помня. А най-много ми хареса, когато играхме на различни игри. Също ми харесаха и другите неща.

Илиян, 8 год.

На курса ART Excel беше страхотно преживяване. Беше много весело и играхме игри. Също пяхме и ми беше хубаво да се упражняваме на ковашки мях. Почувствах се весел и щастлив. Много ми хареса в курса ART Excel.

Георги, 10 год.

 1625576_850779721614168_739722358_n

Курса ART Excel беше страхотно преживяване. Запознах се с много деца. Беше много весело. Научих много полезни упражнения. Много ми хареса. Беше много приятно. Почувствах се страхотно.

Никола, 7 ½ год.

Advertisements

4 thoughts on “Тонизиращият пролетен курс за деца ART Excel – преживявания от Изкуството да живееш

  1. Pingback: Преживявания от лагер АRT Excel: „Изкуството да живееш“ или това, което не сме научили в училище | Изкуството да живееш | Доброволците

  2. Pingback: Преживявания от лагера ART Excel – „Изкуството да живееш“ или това, което не сме научили в училище | Изкуството да живееш | Доброволците

  3. Pingback: Преживявания от лагера АRT Excel – „Изкуството да живееш“ или това, което не сме научили в училище | Изкуството да живееш | Доброволците

  4. Pingback: Преживявания от лагера ART Excel- „Изкуството да живееш“ или това, което не сме научили в училище | Изкуството да живееш | Доброволците

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s